Žízeň je svině

Žízeň je svině

ŽÍZEŇ JE SVINĚ


Jde Moravák po poušti,
síly už ho opouští.
Chtěl by vidět rodnou vísku
místo velkých hromad písku.
 
Nohy tuhnou odspoda,
nikde žádná hospoda.
Nemá sílu ani kvílet,
debilní je tenhle výlet.
 
Žízní padá na ústa,
rozcuchán jak kapusta.
Tak se plazí mokrý z potu,
neošoupe tudíž botu.
 
Dobře se to nepíše,
chlap tam zemře nejspíše.
Naděje mu svitla trocha,
poblíž někdo škrtí hrocha.
 
Proč teď zírá do stěny
a na lustr kostěný?
Sen to byl jen, zřejmě z Gobi,
leží vedle svojí roby.
 
Žízeň se mu nezdála,
vypil lahev bezmála.
A hroch ve snu? Jasný případ,
slyšel starou nahlas hnípat...
Autor Koala, 31.10.2020
Přečteno 189x
Tipy 7
Poslední tipující: jenommarie, Emily Říhová, Jeněcovevzduchukrásného, Jarin Kalin, Psavec, Tomcat, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:D

09.11.2020 21:39:35 | Emily Říhová

Úsměvné:-))

01.11.2020 19:05:19 | Jeněcovevzduchukrásného

Já mám ráda Staropramen. Dobrý pramen!

31.10.2020 08:00:47 | mkinka

Smíchovský kyseláč, fuj :-D

01.11.2020 12:45:55 | Jarin Kalin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí