Šťastný Noaole

Šťastný Noaole

ŠŤASTNÝ NOAOLE 


Veselý Noaole
denně za východu slunka
makat chodí na pole.
Končí, až když žába kuňká.


Číslice zná tři pouze:
JEDNA a VÍC a JEŠTĚVÍC.
Další znalosti - nouze,
z abecedy též neví nic.


Jen jednou byl ve škole,
při požáru jak prokletí
zachránil Noaole
z plamenů JEŠTĚVÍC dětí.


Kdo ho zná, tak potvrdí,
stále usmívá se krásně,
zjihnou i chlapi tvrdí.
Žluté zuby, rudé dásně.


Krutá šelma divoká
trpící velikým hladem,
on ji padnul do oka,
nechtěla ho nechat ladem.


Jak je zvyklý odmala,
tak se usmál v dobré víře.
Také se naň usmála,
šla ulovit jiné zvíře.


Šťasten, když kvete louka,
voní dřevo, padá listí,
šumí tok, sova houká,
bzučí mouchy, lezou hlísti.


Noaole - hodný pán,
nejšťastnější člověk světa,
žije klidně právě tam,
kde teče divoká řeka.
Autor Koala, 18.11.2020
Přečteno 124x
Tipy 1
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí