Poštár

Poštár

 

 

 

                          POŠTÁR

 

 

 Vozík sebou mestom ťahá,

 váži veru veľa kíl,

 ťarcha pošty riadne zmáha,

 od rána prešiel už päť míľ.

 

 Najprv spravil nákresy,

 akým smerom dneska pôjde,

 popozeral adresy,

 či to stihne, všade dôjde.

 

 Do vozíka zoradil 

 listy pekne podľa trasy,

 kolega mu poradil,

 že lepšie je ísť ráno asi.

 

 Hľadá pani Aničku,

 no číslo domu neznáme,

 osloví v dvore babičku,

 či Aničku poznáme?

 

 A babička múdra je,

 poštár správne natrafil,

 kto v dedine býva, vie,

 s dobrou radou potrafil.

 

 Roznáša on všetko možné,

 listy, výhry, oznamy,

 v zlom počasí dúfa zbožne,

 že nezahrmí nad nami.

 

 Pán učiteľ zo Zvolena 

 obdrží list z úradu,

 že stavba domu povolená,

 už s rodinou má poradu.

 

 A Róžika z Komárna,

 v liste samé klebety,

 odjakživa rozmarná 

 pikoškami od Bety.

 

 A starenka Marika 

 dostane dnes dôchodok,

 hneď zavolá vnúčika,

 nakúpi mu lahôdok.

 

 Gazda Juro z Hlohovca 

 píše riadky synovi,

 že skapala mu zas ovca,

 nebude korbáč syrový.

 

 Aj pozvánka na stretnutie 

 maturantov po rokoch,

 hoci v triede bolo pnutie,

 nestavajme na priekoch.

 

 Správy smutné, veselé, 

 poštár denne doručí, 

 len čo vstane z postele,

 už má listy v náručí.

 

 

 

 

 

Autor Peter35, 04.03.2021
Přečteno 207x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Vivien, Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi sa mi páči séria Poštár, Meteorológ, Hubár, Zubárka atd.

04.03.2021 14:30:16 | Vivien

Jeeej, som veľmi rád a ďakujem srdečne.

05.03.2021 05:49:41 | Peter35

POŠTÁR JE AKO ANDJEL VYSÍLANY SAMOTNÝM PÁNOMBOHOM..:-D* ST*

04.03.2021 10:16:59 | Frr

Trochu ma mrzí, že jestvujú mnohé povolania, ktoré sú síce nesmierne dôležité a náročné, no akosi si ich nevšímame a nevážime, preto sa trošku snažím na ne upozorniť.

05.03.2021 05:51:47 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí