INDICKÉ ŘEKY

INDICKÉ ŘEKY

Ganga

Tam, na břehu Gangy,

válčily dva gangy

o použitá tanga

tanečnice tanga.

 

Brahmaputra

Na břehu Brahmaputry

v ledvince vrah má šutry;

nedbaje kýly,

u kalné vody líně

vrhá je po dilině

z Nového Dillí.

 

Godavari

Na brehu Godavari

v kotli sa voda varí...

Na sprostý mätový čaj?

Na sviňu Matoviča!

 

Krišna

Topila se v řece Krišna

jedna Indka, velmi hříšná;

proud jí přines´větev křivou...

Oprcáme radši živou!“

usnesli se Višňu s Šivou.

 

Jamuna

Kde pramení Jamuna,

džinistů je komuna,

neproslulá žádným velkým činem;

celé dny se nalévají ginem.

Autor Neklan, 10.03.2021
Přečteno 156x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie, Psavec, Iva Husárková, praetorian, rybka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí