První problém v Genesis

První problém v Genesis

Anotace: To že napíšu satirickou báseň, ještě neznamená, že jsem neznaboh. A kdo je bez viny, ať první hodí klávesnicí...

Kdo ti řekl, že jsi nahý, Adame?
Hle, tu ze stromu Poznání, had na mě shlíží...

Eva svedla mě k hříchu, mě ubohého panice,
s tou samicí od hada, neříkám že hadice,
Žebro si mi vzal, jsem tedy ožebrán,
ženu místo něj mám, již podruhé obelhán.

Prý pomoc jemu rovnou, ovšem teďka milý brachu,
z mého těla vzata jest a ne ze země prachu.
Ano byl jsem sám, k večeru mi bylo tklivo,
ale kéž bys místo zrady, uvařil mi pivo!

Vadí ti, že ženu máš, nejsi moc na holky?
Však počkej až hlad mít budeš, či muset pro děti do školky.
Osamělý život, skončit může nepředvídaně,
utápěním se v alkoholu a zchlupatěním dlaně.

Teď však jdi už za dětmi, Ábel Kaina po hlavě kyblíčkem mydlí,
řádně je vychovej ať spolu spořádaně bydlí.
Ten kyblík jim vem, to není hračka pro děti,
lehoučký plast bude až za mnoho století.

Vidím teď, že stvořit člověka možná byla chyba,
sotva pár let je na světě, hned dožaduje se piva,
doufal jsem, že budou mít soužití pohodové,
teď abych stavěl i soudy, trestní a rozvodové.
Autor Čottomatte, 24.05.2021
Přečteno 174x
Tipy 16
Poslední tipující: J sh' T r' k, Emily Říhová, Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, Iva Husárková, Psavec, Marten, šerý, Lighter, petrzal, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jsou to ale poměry v ráji...;-)

24.05.2021 15:15:29 | Marten

Pozor, celý notebook letí...:-))Jen ironie ode mě, neznaboha.

24.05.2021 13:11:27 | Lighter

:))) Kdyby ve své moudrosti všemocně chybující Hospodin litoval, že stvořil člověka, již by ho místo nás bavil někdo jiný. Každopádně veselá a vtipná báseň.

24.05.2021 10:50:29 | Slav Milo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí