Pat a Mat

Pat a Mat

 

 

 

                      Pat a Mat 

 

 

 Rozprávkové postavičky 

 prezývané Pat a Mat,

 hoc pracujú pomaličky,

 každý z nás má oboch rád.

 

 Talent robiť neplechu 

 dostali už do vienka,

 sotva vstanú z pelechu,

 na kľud iba spomienka.

 

 Dvaja známi babráci 

 funkčné veci pokazia,

 hoci v srdci dobráci, 

 prácu druhých porazia.

 

 Sú nám v mnohom podobní,

 keď o opravu sa snažíme,

 na šikovnosť chudobní,

 len sa v pote smažíme.

 

 Kto má obe ruky ľavé,

 tomu darmo pomoci,

 od zrodenia celkom kľavé,

 postihnuté v nemoci.

 

 Evidentný pokus snahy 

 ukončený monoklom,

 v pote driny sviežosť vlahy,

 pokorený debaklom.

 

 Sťaby navždy prekliaty 

 až do smrti večnou smolou,

 v túžbe zostať odkliaty,

 namáhať sa pevnou vôľou.

 

 Tie dve smiešne nemehlá 

 vyzerajú rozkošne,

 náhoda im pomohla,

 nažívajú poslušne.

 

 Zabávajú množstvo detí 

 pri sledovaní príbehu,

 každé jedno k telke letí 

 zažiť smiechu záľahu.

 

 I nejeden dospelý 

 pohrúži sa do deja,

 zrazu deň je veselý,

 krajší než sa nádejá.

 

 Vymyslené perfektne,

 bránice nám precvičia,

 jednoducho efektne,

 uznajú aj rodičia.

 

 Overená klasika 

 odjakživa zaberá, 

 malý divák prosíka,

 A je to si vyberá.

Autor Peter35, 14.08.2021
Přečteno 189x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, Fialový metal, Iliean06, Iva Husárková, cestadolesa, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jako malej jsem si hrál na Pata a Mata a ty obě ruce levé mi pak zůstaly :)

14.08.2021 10:37:31 | Ray Magini

To zase ja som sa na Pata a Mata ani hrať nemusel, obe ruky ľavé mám už od narodenia a vekom sa to tuším ešte zhoršuje.

14.08.2021 12:18:29 | Peter35

Tak to jsme v loji oba dva a nebudeme sami :)

14.08.2021 12:22:27 | Ray Magini

Takýchto Patov a Matov je určite medzi nami požehnane, netreba sa za to hanbiť.

15.08.2021 06:09:07 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí