Vánoční dárky

Vánoční dárky

Začal jsem balit vánoční dárky,
příští rok raději už jen obálky,
sto metrů papíru, tři kluba stuhy,
kéž bych měl alespoň doma dva sluhy.

Tempo tří dárků na tři čtvrtě hodiny,
a to jsem teprve u dvou členů rodiny.
Blíží se vánoce, voní to rumem,
o to se zhoršuji balícím umem.

Vánoční vůně a sváteční doutník,
za rok budu radši poutník.
Při menší kontrole, smutně jsem zjistil,
ještě pět dárků jsem nezajistil.

Dva večery v háji, a nervy v kýblu,
pro zbylé dárky, zítra přijdu,
a k tomu ze zvyku beru i rum,
zbývá pár dárků přátelům.

Na přes rok budu na Vánoce v teple,
s balícím papírem cítím se v pekle.
Příště už se vyhnu tomu okamžiku,
vyhraji sportku, zmizím do Karibiku.
Autor Křemen, 22.12.2022
Přečteno 128x
Tipy 4
Poslední tipující: Fialový metal, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí