*-*Tetka pletka

*-*Tetka pletka

Anotace: ~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~

................................

Tetka pletka,strpeníčko
dostala chuť na kafíčko
tak jde domů jenom heká
káva asi došla,teď se leká
plete páté přes deváté
strpeníčko,však ji znáte
doma má jen trochu melty
pak cikorku od sestřenky Běty
a to dnes není to pravé
pochutná si jen na kávě.
Tak oblékla si kožíšek
přes vlasy hodila vlňáček
na schodišti z okna kouká
a z vyššího patra kocour mňouká
plete se pletka,nebo neplete?
Venku něco lítá,vidíte?
Není to chmýří pampelišek?
V únoru? Sníh se snáší z výšek
tak strpeníčko,za chvilku
budou mít ulice bílou nadílku.

Dělala šlápoty na chodníku
trochu uklouzla,podej mi ruku
to říká tamtomu na stromě
strpeníčko,napřed chytni mě,
já s tebou na kávu nepůjdu
jak cítím teplo chřadnu a zajdu…
A tetka pletka to asi popletla
když ten sníh ze stromu odmetla
v kavárně si horký presso dala
a na nic jiného nečekala.

Čekala jen na sněhové pusy
kdo prý na ně čeká
dočkat se musí.
Pletka se ptala,i tuto zimu?
Pšik…a už má rým…a kupu rýmů.
Ne,jen obyčejnou rýmu.
A potom si v hrnečku kávu osladí
já tě zimo miluju,
prozradí...

~~~~~~~~~

***************************
~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 19.02.2023
Přečteno 147x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, Fialový metal, kozorožka, Stanislav32
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí