Prabába Žaneta

Prabába Žaneta

Anotace: Ze slohové práce studenta na téma "Osobnosti mé rodiny", květen 2072

Prabába Žaneta na sklonku života
v vzpomínce senilní vrací se do léta.

V tom létě před válkou,
tou třetí, jadernou,
byla prý Žaneta
bytostí nádhernou.

Vltava tou dobou nebyla potokem,
korytem svým tehdy vedla prý Prahou,
zástupy toužily
pohlednou Žanetu
ulovit útokem.
A nebo alespoň
zahlédnout nahou.

V tom létě 22
poločas rozpadu.
Žanety pochod
se záklonem dozadu,
burácí chodbami
Národní banky.
A pohyb partií
dětem spíš určených
střídavě napíná
halenky sámky.

Dnes bába Žaneta
měla by stovku.
Na její vzpomínku,
namísto svíčky,
zapalme cigáro,
nalijme vodku.

Vzpomínku vyřkněme
z plných svých hrdel
a tiše vzpomeňme
na skvostnou… postavu.
Autor Sherridan, 19.07.2023
Přečteno 111x
Tipy 2
Poslední tipující: Lesní žínka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi vtipné, povedené!

26.10.2023 03:01:18 | Lesní žínka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí