O plašanovi obecném

O plašanovi obecném

Anotace: Jsou různé dúvody, proč je třeba se rychle zabalit. A z nich i jeden hodně netradiční...

 
Celý svět je ohrožený,
bomba jádra zničí zemi.
                                       Máme chvilku, krátký čas,
sbalte se a zmizte včas!
Balím, při tom uvažuju,
co všechno já potřebuju.
Mám zabalit holínky?
Musím dělat komínky?
Kufr třikrát přebalím, 
strachu já se nezbavím. 
Auto pro mě na cestě je,
bomba tiká, zem se chvěje. 
Nikdo kolem mě už není, 
všichni pláchli do zelení. 
Auto právě doráží,
parkuje u garáží.
Kolega se na mě směje, 
o bombě nic nevěděje. 
Nastupuju, s řevem plaším, 
hlas se nese ke garážím
Až dole je pedál na plyn, 
jedem rychle, mizí můj splín. 
Za mnou výbuch, hřib jak hora,
teď už nepomůže králičí nora. 
Otáčím se, země pluje,
Výbuch už nás dostihuje.
Křičím, hrůzou probouzím se, 
byl to jen sen, pomodlím se. 
Propocená, strachem ztuhlá, 
zasměju se, třikrát hurá!
 
 
Autor Jupiterka, 25.10.2023
Přečteno 130x
Tipy 8
Poslední tipující: Psavec, Marťas9, IronDodo, o3_gambit, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podobný scénář jako podřadný americký katastrofický film. :-)Ale pobavilo mě to...

26.10.2023 13:13:28 | Lighter

Přesně tak, zlé můry, jejichž pozůstatky (strach) trvá až do začátku dne...ale tohle je dobrý způsob, jak je že sebe aspoň trochu dostat;-)

25.10.2023 19:00:37 | Jupiterka

Zlé noční můry:-)

25.10.2023 18:33:48 | o3_gambit

Dobře popsány strach.

25.10.2023 18:14:41 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí