Neoblíbený rýžový nákyp

Neoblíbený rýžový nákyp

Anotace: Česká kuchyně vede.

Pláče doma mladá paní,
manžel, že ji city zraní,
pohanil tak její práci,
celý nákyp ihned vrací.

Sladká rýže prý mu vadí,
tvrdé bobky potom kadí,
jak se na to soused dívá,
nejsou jeho slova lživá?

Soused též je masožravý,
za manžela rád se staví,
tohle není strava pravá,
sladká jídla nejsou zdravá.

Neroste přec u nás rýže,
proto se mu těžko hryže,
pro muže to jídlo není,
občas také spustí klení.

Praotec Čech kance baštil,
za rýži by ženu praštil,
neb ten import z cizí říše,
nedělal mu dobře v břiše.

Historie ta nás učí,
za domácí stravu ručí,
vemte v potaz dávné časy,
vždyť jsme přece české rasy.

Autor Psavec, 11.11.2023
Přečteno 78x
Tipy 22
Poslední tipující: jondys, Dejvis, mkinka, Koala, o3_gambit, V.N.Losinský, Jeněcovevzduchukrásného, Marťas9, Tvbm, J's .., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý.

17.11.2023 13:52:42 | mkinka

Toto poučně-gastronomické dílko se mi zamlouvá převelice.
S rýžovým nákypem je to však horší... :)

16.11.2023 12:01:25 | Koala

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí