Alergie

Alergie

Anotace: nic moc napadlo mě to cestou ze školy když jsem si to kýchala domů...

Sbírka: Moje první sbírka básní

Alergie

Rozkvetla nám zahrádka
z poupátek jsou kvítka
na sněhovu hromádku
narazíš jen zřídka.

My však víme
každou chvíli
zautočí jarní pyly.

Bez injekcí, bez prášku
sluníčko ti namaluje
černeňoučkou vyrážku.
Zarudlá kůže-čert to vem
a nakonec pomoct může
jen mastička s mentolem.

Květinky, travička i stromy
rázem lehce způsobí
hlavu plnou vzteku, zloby
a ucpaný nosohltan i dýchací ústrojí.

Překvapit tě může v trávě
nenápadná včelka
a tvá ručka snadno, hravě
je jednou tolik velká.

Zrádné jsou ty narcisky
zlé jsou tulipány
nedej bože naraziti
na otýpku slámy.

Oči se obarví krásně rudě
a to bez jediného doteku
jo, holt, to je alergikův úděl
zachránit tě může jenom
pořádná dávka Zyrteku.

A tak jsou plné čekárny
alergici vedou boje
prázdný je však regál lékárny
ale stále plné oči tvoje.

A já chudák alergická
na pyl, na chlupy i na prach
avšak-malinko mi rudne kůže
i z mojeho bratra.

Zlatá dětská pohotovost
ta to všechno jistí
nemůžu se dočkat už
podzimního listí.
Autor Malinka, 13.04.2007
Přečteno 458x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky to znám...báseň pěkná,pravdivá;-) ...myšlenka príma(že zlá je rýma),akorát bych si s tim asi víc pohrála,dala bych tomu víc rytmusu,ale stovku si to zaslouží;-)

07.05.2007 17:08:00 | Haňa,dívka do nepohody

To znám moc dobře...mimochodem roboti nám píší AUA :o)

13.04.2007 21:36:00 | Severka

Srdečně tě lituju a děkuju pánubohu, že mě ušetřil. Básnička super.

Roboti píšou FRN, nejspíš "utři si frňák"...:-)

13.04.2007 19:51:00 | lidus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí