Kráva v poli

Kráva v poli

Anotace: Ráno před rozbřeskem vyrazila Kolářovic Anička požnout trávu na pole. (co bylo dál, to si přečtěte)

KRÁVA V POLI
Ráno před rozbřeskem vyrazila Kolářovic Anička požnout trávu na pole.
Naklepala si kosu, nabrousila a pak znovu naklepala.
Podruhé ji nabrousila.
Nakonec ji ještě dvakrát naklepala a třikrát nabrousila, aby bylo ostří
dokonale ostré.
Sbalila si do fěrtochu makovou buchtu a karbenátek a vyrazila.
Sotva vyšla z domu, zlomila si dřevák.
Znovu naklepala a nabrousila kosu.
Vydala se směrem na Butovice, pryč z vesnice, do polí.
Když vyhledala jejich pole, chtěla začít žít, ale –
– kosa byla tupá.
Chtěla tedy pracovat i s nepoužitelným nástrojem, když v tom si všimla
obrovské krávy stojící uprostřed pole.
Ta kráva byla ostrá.
Anička se polekala!
Chtěla honem utíkat domů, avšak kráva jí zastoupila cestu.
„Pojedeš doma! Zůstaneš nikam!“
„Ale paní krávo, já musím požnout trávu než padne rosa.“
„To bych si ještě hleděla rozmyslet.
Než ti sdělím rozhodnutí, požneš zatím trávu.“
„Když já mám tupou kosu.“
„Tak ji nabrus, milá Ančo, milá Ančo, milá Ančo!
Tak ji nabrus, milá Ančo, milá Ančo, nabrus jí!“
„Vy jste z Německa?“
„Nein!“ pravila kráva zvednuvši při tom pravé kopyto.
Anča zatím, než kráva dořekla svou poslední větu,
pelášila domů, co jí nohy stačily.
„I ta jedna uličnice!“ pomyslela si dobrotivá paní kráva
a upustila si trošku mléka.
„Však ona ještě bude litovat…“ usmála se dobromyslně.
„Hinunter und wieder her dadurch!“ odfoukla si ještě
a pak si to pomalu začala mašírovat zpátky domů,
do Podolí,
do mlékárny.
Autor Slovánek, 10.05.2007
Přečteno 503x
Tipy 2
Poslední tipující: Trinaja
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No trochu moc kopíruješ z jinejch a to má dva následky. Rozesměje to, ale může to působit i tak, že nedokážeš vymyslet nic svýho a musíš to vylepšovat citátama cizích, a to přece nechceš ne?

16.05.2007 19:08:00 | Dariel

báseň to není, ale je to ze života :-)

10.05.2007 19:47:00 | lidus

Mě to jako básnička nepřijde. Ale jinak je to dobrý. Zařaď to někam jinam a možná i ohodnotím. :)

K Tvému komentáři: děkuju Ti za upřímnost, občas mi na literu chybí. Básničky mi moc nejdou. Ta stromovní zatím byla ohodnocena jako moje nejlepší, tak nevím. Není to je o stromech je to o mých vnitřních pochybách, ale to je fuk. Možná Tě to jen nezaujalo, nebo je to básničkou.. Jinak mé úvahy jsou spíš postřehy a myšlenkové pochody, ráda totiž přemýšlím. :)

Měj se krásně a doufám, že Tě zase nějaké moje dílko podnítí k napsání komentáře. ;)

10.05.2007 14:39:00 | Gabika

majstrovske dielo, to teda fakt :/ myslim, ze to sem nepatri...sorry

10.05.2007 03:10:00 | Seyo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí