Humoristům

Humoristům

Anotace: ... miluji humor a ráda se směji, ale český mám ze všech nejraději ...

Život je krátká vlaková cesta,
jedu pryč z města
a v kupé hlouček humoristů
staví politickou bystu.
Od smíchu mě bolí břich,
v tom jeden z nich náhle ztich
a zvažoval, zda mluvit dál,
to ne protože by se bál.

Vážil svá slova: "Sám se táži,
zda Vás tato hra neuráží."
Já pochopila, kam tím míří
a řekla: "Vážený a milý Jiří,
jeďte na další zastávku a vaše víra
by se s dalším novým cestujícím posílila."
Proto ta politická satira
se všech dotýká a všech si dobírá.

Věřme, že každý, kdo dává ruku k dílu
dá čestným a spravedlivým další sílu,
aby se nebáli mačkat hmyz a hady,
vzali si je patřičně do parády.
Naděje umírá vždy jako poslední,
kdo může, satiru si celou vyslechni.
Když už nic jiného, alespoň se pobaví,
lepší než sledovat střílečky a popravy...
Autor Inge, 19.07.2012
Přečteno 482x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí