Labutě

Labutě

Anotace: Na co si vzpomenete, když uslyšíte Labutí jezero od Čajkovského nebo uvidíte nad hlavou letět samotné labutě?

Ležím si v trávě,
nad hlavou milý zvuk křídel mi zní.
Labutě z Čajkovského jezera nejspíš jdou zas o kousek dál
a já bych jim to přál.

Jste mezi námi již víc jak sto let,
přitom vás nikdo neslyšel pět.
I když jste v notách zanesené,
každý vás hraje podle sebe.

Nyní slyším vaše chvění i váš hlas o beznaději.
Snažíte se celý život něco říct,
potom stejně přijde dirigent a vaše poselství vezme zem.

Asi proto vás nyní slyším,
když zavřené oči mám.
Ve vašich křídlech ukrýváte naději,
ve vašem letu vidím hledání.

Cíl svůj jistě najdete až mnohá jezera minete,
pro nás všechny inspirací budete.
Autor Hantec, 21.01.2013
Přečteno 643x
Tipy 3
Poslední tipující: XaYa, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dám tip za zajímavý obsah, asi to bude tím, že jsem posleční dobou malinko přičichl k baletu:-)

21.01.2013 16:41:58 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí