PUBERTA UČENÍ METLA

PUBERTA UČENÍ METLA

Anotace: Školní léta - kus života

VZPOMÍNÁNÍ
měli jsme svůdnou češtinářku
tu vnímali víc než přednášku
v duchu ji svlékali pohledem
v pubertě víc ani nesvedem

Tak naši krásnou češtinářku
právě ti hoši byť tak nesmělí
časem už skoro všichni měli
za svou jen platonickou lásku

Výsledek - český jazyk - jářku
byl totožný jedině se zdí nářku

DODATEK KANTORA
Nikdo nemá zdání
dnes jak žáci
vědění se brání

OHLAS ČTENÁŘKY
Syn má starší češtinářku,
nesvléká ji pohledem.
Výsledky mu asi brání,
diktáty jsou k popukání.


VYVOLAL NÁSLEDUJÍCÍ VZPOMÍNKU: "Ve čtrnácti jsem se tak intenzivně zahleděl na učitelku, až to ucítila, přišla, bez slov mi vrazila facku a odešla. Přesto jsem na školství nezanevřel a pro mne a snad pro celý svět, nejslavnějším Čechem zatím je Moravský Slovák J.A.Komenský."
Autor RU 82, 29.12.2013
Přečteno 562x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí