Vánoční hvězda

Vánoční hvězda

Anotace: báseň o vánocích,kterou jsem již pustil mezi e-maily.

Jednoho zimního večera,
cukroví se mlsá.
Nebe je k zemi blízko,
a zdá se mi že klesá.
Na nebi hvězdy svítí,každá se blýská.
Ale jen vánoční hvězda je jasná a blízká.

Hvězda svítí nad Betlémem,
Nebe klesá,zem zní zpěvem.
Světlem září jeskyně,
Jako rajská svatyně.

U stolu se sedí,koleda se zpívá.
Čím je čas blíž ke štědrému večeru,
více se stmívá.
Strom na náměstí svítí,noc je jasná.Ale vánoce
ukazují,že některé hvězdy jako ta vánoční stále svítí.
A,že i zimní noční obloha
je svým způsobem krásná.

Hvězda svítí nad Betlémem,
Nebe klesá,zem zní zpěvem.
Světlem září jeskyně,
Jako rajská svatyně.

Ten čas co Santovi soby proklínají už přešel,
zvěř pod bílím sněhem spí,
jako kdyby život nešel.
Na sněhu jsou stopy vlčí a městské ulice tichem mlčí.
Z lidských obydlí se zvonky a radost ozývají.
Vánoční hvězda stále svítí,a čas se do Půlnoci rychle řítí.
K televizi si lidé sedávají,
Ta báseň o Vánoční hvězdě už doznívá.
A popřát všemčtenářům.
Zdraví a štěstí do nového roka mě už nezbývá.
Autor Johnny 96, 04.12.2015
Přečteno 1210x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí