Zhnusení

Zhnusení

Anotace: A hnusí se mi mnoho dalších věcí...

Trapný klaun sklání se nad monitorem
Postižen, tak jako mnozí jiní, tím moderním morem
Jenž drtí jeho tělo, stejně tak i duši
Již jen do modrého světla je zblázněn až po uši

Ráno - pravidelná dávka
Dopoledne - již osm jich má v sobě
Poledne - spěchá k mobilu spíše nežli k plotně
Odpoledne - krčí se jen v koutě, neboť vypadl internet
Večer - je třeba dohnat odpoledni abstinenci
Noc - ještě deset dávek a jde se spát

Místnost se zásuvkou je svatostánkem
Sláva, když wifi je již i u stánku s párkem
Bez powerbanky dnes nikdo nedá ani ránu
I tu balenou vodu mají raději z e-shopu objednánu

Hoří dům - deset fotek, video
Auto srazilo cyklistu - smutné posty na fejsbůku
Každý se léčí z psychických chorob
Místo toho, aby se dvakrát měsíčně prošel lesem

Hm, svěřím sítím soCIAlním, jak jsem se dnes měl
Co jsem jedl, kdy jsem pil a kam jsem šel
Pak z médií se dozvím, koho konečně mám volit
A z reklamy zjistím, kdo mi má prachy solit

Protože ranní již není ztopoření, ale modlitba:
"Zadejte heslo - heslo chybné - kontrolní otázka - chyba"
Z kuchyní již necítíme pečené maso, ale sterilitu
Když jednou rukou sjíždíme reklamy, druhou salám rveme z igelitu

Nač chodit ven? Změním si tapetu obrazovky
A každodenní rutina spočívá v selfie jako z druhé ruky
Zábavu zajistí idioti na jůťůbu, které by kdysi ukopalo i nemluvně
Chybí nám ti muži, jež se alespoň tváří důstojně

Netřeba bát se antiutopie. Již nám otevírá brány
A vaše mozky jsou nyní už v e-sítích rozsekány
Zabývají se již pouze...
A dál již netřeba nic sdělovat
Autor Ravena Lupus, 23.02.2017
Přečteno 557x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, Kapka, Fany, ZILA78, FuckingMaty
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Překrásné zhnusení. ST. :-))

24.02.2017 11:24:31 | Iva Husárková

Děkuji.

24.02.2017 12:12:06 | Ravena Lupus

Místo toho, aby se dvakrát měsíčně prošel lesem...
Jen dvakrát? :-)
Povedeně výSTižné

24.02.2017 09:03:09 | Kapka

I dvě procházky měsíčně jsou lepší nežli žádná ;)
Díky.

24.02.2017 10:03:56 | Ravena Lupus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí