Zastav se

Zastav se

Anotace: ---

Zastavíš se někdy na chvíli
Kdo kolem tebe chodí a proč
Co ostatní trápí a tíží
Nebo je to jen obtížný hmyz?

Dokážeš svůj zrak odvrátit
Od kariéry, peněz a konzumu
Dokážeš vůbec pochopit
Že ne všichni se mají jako ty

Když někdo vzdá tu strastiplnou pouť
Pohlížíš na něj s despektem?
Opovržení pro něj jenom máš?
Jak mohl být tak sobecký vůči všem?

Co když jednou potká tě?
Jedna ze zkoušek nejtěžších
Smrt, nemoc, chudoba?
Co pak ty si pomyslíš?

Proč všichni mě jen přehlíží
Každý se stará jen o sebe
Nikdo nechápe, jak trpím
Všichni jsou neteční a studení jak led

Občas v tom davu spatřím
Tvář, která by chtěla rozdávat
Nikdo ji ale nechápe
A ona jak černá ovce vidí se

Dnes se nenosí jak kabelky
Čest, hrdinství, dobrota a morálka
Honíme se za svým snem
A nikdo nebude nám překážet

Společnost je neúprosná k těm
Kteří z davu vyčnívají
Nejsi pozitivní a vtipný společník
Tak sem vůbec nelez

Co mi pak zbývá než uchýlit se
Do alternativních světů a realit
Kde konečně někdo uzná mě
Víc lidsky než kdokoli předtím

Kam zmizela veškerá dobrota
Chtít pomáhat každému?
Černému, bílému i islámu?
Proč hloupé názory ovládli svět?

Toť strach pouze za vším je
Zavřeli jsme dveře před světem
Nyní klepe nám na dveře
A my místo chleba kámen do hlavy pro něj chcem.

Žádáme spravedlnost vůči těm
Kteří kradou, podplácí a zabíjí
Pak ale jiný metr vezmeme
A použijeme ho vůči nejutlačovanějším

Přijde ti spravedlivé?
Že v posteli ležíš
A druhý v blátě umírá?
Kdy otevřeš oči?

Možná dnes
Možná zítra
A možná taky nikdy
Pokus se aspoň na chvilku jedno víčko nadzvednout.
Autor kracimtmou, 22.05.2017
Přečteno 648x
Tipy 3
Poslední tipující: VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsi Inspirace

25.05.2017 10:48:17 | SVĚTLO INSPIRACE

Dobré je také hrát si na pštrosa
a strčit hlavu do písku
Já to řeším oslovením
"Mé milé Mouchy, dnes poserte mě".

22.05.2017 14:17:44 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí