Španělské zvony

Španělské zvony

Anotace: Vzpomínka na návštěvu Španělska (r.2001)

Sbírka: Ikarova křídla

Ve španělské zemi býků
kde horké slunce zvony mučí
toreador tasí ostrou dýku
zraněný tur v aréně dlouze bučí

Toreador mává vesele do davu
náhle však býk běží proti němu
jako vidlemi nabírá na rohatou hlavu
a lidé spěchají k zápasníkovi raněnému

Hlaholící srdce ze španělských zvonic
vyprovází tělo na němž rdí se muleta
nad tou ztrátou seňority krůpěje roní
pak hlas zvonů na dalekou cestu odlétá
Autor Petr27, 23.05.2017
Přečteno 637x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí