Divadelní svět

Divadelní svět

Anotace: Báseň o lásce k divadlu

Sbírka: Jizerské ozvěny

jako rekvizita jsem za divadelní oponou
čekal až přijde má role na jevišti
svůj part začínám dlouhou poklonou
to tréma jako porcelán se tříští

Stojím ,,na prknech,jenž znamenají svět''
před okem mým vidím plný sál
jako stébla ve větru budu se chvět
před diváky jsem se chvilku smál

Zazpíval jsem i pár světových operet
které slychával už jako malé dítě
písně něžné jako když uchopím fleret
o nemž hodiny dokážu vyprávět hlasitě

Mé představení sklidilo veliký potlesk
tisíce párů rukou o sebe buší
lidé sahají po foťácích, cvak a blesk
cítím vůni úspěchu v divadelním ovzduší

Ač hrál jsem již řadu rolí
nemohu bez divadla žít ani chvíli
když představení skončí u srdce mě zabolí
však znají to všichni jenž divadlem žili

Bez divadla byl by život chudý
ať jeden stoupne si na chůdy
další nechť zahraje na skotské dudy
ty na jevišti musíš válet sudy
Autor Petr27, 07.10.2017
Přečteno 634x
Tipy 2
Poslední tipující: AngelLia31
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nejde napsat nic jiného než ST. :))

11.10.2017 19:11:50 | AngelLia31

Díky :)

11.10.2017 19:13:58 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí