Balada o malém indiánovi

Balada o malém indiánovi

Anotace: Indiánská báseň :)

Sbírka: Jizerské ozvěny

Na západě divokém jak prašivá kočka
vyrostla indiánská vesnička na palouku
starý šaman se svých náčelníků nedočká
když se je vydal hledat na louku

Z pátrání ho vyruší nářek indiánského hocha
někdo mu vzal oštěpy luky a šípy
narazil bohužel cestou na drzého jinocha
který lelkoval ve stínu košaté lípy

Náčelník ho vzal s sebou do tábora
,,pověz mi chlapče kdo oloupil tě dnes ?
,,podívej na oblohu jak tam měsíc plápolá''
toho zloducha teď nejspíš ukrývá hlouboký les

Byl to nepřítel z vedlejšího kmene
jenž zabloudil k indiánům podél řeky
snad ho náčelník z osady rychle vyžene
z naší vesnice po tý cestě daleký

Ty chlapče zůstaň tu s námi
jak dlouho ti tvůj čas dovolí
s náčelníkovou dcerkou se mladík seznámil
hlahol svatební se valí dolu do údolí
Autor Petr27, 18.10.2017
Přečteno 699x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hanba zloduchoví!!! bezvadná balada moc líbí ST :-))

19.10.2017 13:37:22 | Iva Husárková

Díky :)

19.10.2017 21:21:57 | Petr27

:-))

05.11.2017 08:31:31 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí