Příjemný večer v krčmě

Příjemný večer v krčmě

Anotace: Starší dílo, rytmus veškerý žádný, snad se brzo dostanu k vylepšení. :D

Sbírka: Zázraky se přeci dějí (nejen o Vánocích)

 

Na kraj se soumrak snáší,
celé Finsko zachumeleno,
vichřice sněhem práší,
lidu je v naší krčmě plno.

V lese vlk vyje hladem,
stromy se větrem k zemi kloní,
my jsme skryti před chladem,
losí pečínka libě voní.

Krčmář vodku podává,
kamna šíří příjemné teplo,
muzika nám vyhrává,
venku ať klidně zuří peklo.

Stařičký klavír pěje,
housle, ty činí se ze všech sil,
večer k půlnoci spěje,
nikoho není, kdo by nepil.

Plníme krčmu čoudem
našich dýmek z parohů sobích,
víno tu teče proudem,
zpíváme, rozléhá se náš smích.

Hlučná prosincová noc,
za pár minut máme Štědrý den,
pití není nikdy moc,
ohnivá voda je jako křen.

Šťastné vládnou myšlenky,
slavíme, jako všechny noce,
když pozvedáme sklenky,
přejem si veselé Vánoce.

Autor Pétík, 03.12.2017
Přečteno 573x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka, Anděl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bezva! Jen ať je veselo.

03.12.2017 20:03:27 | Kapka

Pétí - sedím tam taky a zvedám číši!!!

03.12.2017 17:49:32 | Anděl

Na zdraví!

03.12.2017 18:10:42 | Pétík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí