Óda na pivo

Óda na pivo

Anotace: Óda pějící chvály na národní mok český...

Óda na pivo
Prach
Co je chutnější než zlatavý mok?
Nic není lepší než onen kouzelný lok
Lok kouzelný bělavé pěny
Okroužkuje krásně sklenice stěny
A po koštu pocit náramný
Mám rád nápoj národní

Brno, Polička, pivovar Sentice
Pití pivečka je prostě nejvíce
Největší oblibou českého človíčka
Je to pravda, nejsou to slovíčka

Až pivovary vyschnou
Naše ústa seschnou
Ale očka zapláčou

Ó chlebe tekutý, jež jsi pokladem
V době nejtvrdší tebe i pokradem
Porušíme pro tvou chuť přikázání
To je holt naše potřeba mání
Autor Prach53, 12.02.2018
Přečteno 1271x
Tipy 3
Poslední tipující: Anděl, Fany
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

https://www.youtube.com/watch?v=roWe8dCgKz4

Párádaaaa!!!!!!!! Hezky jsi napsal! :) **ST**

13.02.2018 06:44:10 | Anděl

:-) ta upřímnost, která z Tvé básničky přímo "teče" je obdivuhodná, tak snad Ti bude odpuštěno :-))!

13.02.2018 05:46:03 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí