Prkna, co znamenají svět

Prkna, co znamenají svět

Já dívám se přímo na ní
a hned mě drží vlhkou dlaní svou.
Už chci svůj ret položit na její ret,
ona jen špitne: pojď se mnou poznat prkna,
která znamenají svět.

Já sice věděl co tím myslela, do divadla chodím
jak do kostela. No takže vůbec.
Ona ale řekla hláskem sladkým jako med: pojď se mnou poznat prkna,
která znamenají svět.

Já se nechal přemluvit přeci jen.
Vždyť s touto dívkou každý den mění se v sen.
Teď už nejde udělat ten krok zpět:
musím poznat prkna, co znamenají svět.

Nejsem hercem nijak zvláště dobrým.
Snažím se, a zlepšuji se, ale co vím,
že ona s tváří krásnou jako květ,
rozzáří ty prkna, co znamenají svět.
Autor Osamělý básník, 27.07.2021
Přečteno 378x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké.

03.08.2021 22:14:43 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí