Karneval v únoru

Karneval v únoru

Anotace: Období karnevalů a plesů

Sbírka: Zimní zahrada

Mrholí z bílých podušek mlhy
do odhrnutých závějí
nebe je tak sivé, jako by přes něj
přeletělo hejno jeřábů
sníh v únoru sbohem dává
a pomalu se do kaluží vpíjí

Když prší, dětské hřiště prázdnotou zeje
přesto v korunách ptáci vřeští,
jako kdyby jaro vítali
ale zatím stále leje

Přesto ulice náhle ožívá
v zástupu barevných masek,
jež připomínají peří
papoušků a rajek
všude zní hlahol bubínků, řehtaček a zpěvu
v karnevalovém průvodu
jdoucí městem
Autor Petr27, 19.02.2023
Přečteno 148x
Tipy 11
Poslední tipující: šerý, Květka Š., Jeněcovevzduchukrásného, Kan, Frr, Stanislav32, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo! Tak takto tě poznávám*

19.02.2023 18:00:22 | šerý

:)) díky

19.02.2023 21:03:47 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí