Přijel cirkus

Přijel cirkus

Anotace: Báseň z cirkusového prostředí

Sbírka: Ikarova křídla

Z dálky voní mandle a oříšky
a děti mají pusy od cukrové vaty
v klecích podřimují zvířata s kožíšky
jež za chvíli projdou ocelovými vraty

Na louce za městem táboří světští
stany a maringotky jen kvetou
na představení jdou návštěvníci dospělí i dětští
a čekají na ladné artisty s piruetou

Stojí stany s barevnými plachtami
a lidé u vchodu stojí v řadě
dnes jsou na programu lachtani
jenže někam uteklo jejich mládě

Výřečných papoušků barevná pera,
připomínají plachty cirkusových stanů
za pokladnou sedí ředitelova dcera,
jež byla cílem mých nesplněných plánů
Autor Petr27, 08.04.2023
Přečteno 125x
Tipy 7
Poslední tipující: Stanislav32, Jeněcovevzduchukrásného, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké, již jsem dlouho nebyl v cirkuse. Včera jsem byl v Zoo ve Dvoře Králové. Je to tam moc hezké. Standa

09.04.2023 17:25:08 | Stanislav32

Taky bych se tam rád podíval :)

10.04.2023 09:33:34 | Petr27

Prima práce*
Brzy k nám do města také přijedou. Už ten svěží mumraj vždy pěkné sledovat.

09.04.2023 13:47:00 | šerý

to jistě :)

09.04.2023 16:13:52 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí