Neklidná ukolébavka

Neklidná ukolébavka

Anotace: ....

Sbírka: Smutky mé

Má vílo dlaní průsvitných
polož dnes hlavu
do mechu
a sni
v ukolébavce
temné písně fauna
kterému ztěžka tóny zní.

Má vílo dlaní průsvitných
dnes v lese boj byl završen
a z nebe spadl bílý pluk cherubínů
aby posledního fauna utratil
pro nové zrození.

V té bitvě
rozprášeni byli
zoufalou křečí poslední
a padlý anděl na zemi zkroucený
stal se obětí
zmáčen vlhkem černých slz.

Má vílo dlaní průsvitných
faun nese ti dar pro sílu
na listu lopuchu
vyrvaná játra z anděla
kořeněná solí marného pláče.
Autor Jan Urban, 20.05.2007
Přečteno 447x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká báseň.Pěkný verš.Obsah na ukolébavku dosti temný i když je dáván dar síly zřejmě z lásky?

22.05.2007 21:26:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí