SLZIČKA

SLZIČKA

Anotace: O srdci a rozumu, a o tom jak přicházíme o iluze. 1993

Slzička stesku
třpytí se v oku
touží se projít
poznat ten "SVĚT".

Slyšela od srdce
podivná slova
o štěstí, o touze,
o lásce, o kráse.

Vzala si raneček,
nedbala rozumu
říkal jí o zradě,
říkal jí o pravdě.

Slzička na řase
dívá se po kraji.
Z okénka svého
vidí mrtvou včelku.

Kouká se na křídla
zmáčená deštěm.
Vsází na lhostejnost
tohoto "SVĚTA".

Slzička stesku
vidí tu pravdu
záda k světu otáčí,
vrací se domů.

12.12.1993
Autor Eči, 19.08.2004
Přečteno 775x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí