vůně

vůně

Anotace: ..tak dobře známá...

Chybí mi znova
to teplo v tvém hlase

laskavá slova
balená do něhy,

na sklonku chladných
dní
kdy skřehlá byla
nejen naše těla,

těšili jsme se
z každičkého střípku

prochladlé ruce
s touhou sály teplo
z dlaní mých,

a s důvěrou se
zahleděly na mě ,
dva kvítky pomněnkové,

schází mi znova
Tvé doteky

kdy na voňavé louce
jakoby se rozlétli dva motýli,

jemně hladili se
barevnými křídly,

a sáli nektaru si
z blizen svých,

bolí to znova

a i když louku ženci
prošli tam a zpět,

tak přesto vyrostou zas
květy nové,

s vůní,
jež mé nitro dobře zná...
Autor chalcedon, 27.05.2007
Přečteno 440x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

ač ženci prošli tam a zpět
s nástroji jak dýka ostrými
přec kdosi s úsilím lesních včel
tu louku poseje květy novými

snad příští svítání
naději přinesou
květům v seno pokoseným ...

02.06.2007 16:15:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

Tvá nová báseň se řadí mezi špičku tady na literu.cz! Blahopřeji!

27.05.2007 15:32:00 | Slovánek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí