Kde jsi, lásko?

Kde jsi, lásko?

Anotace: Vím, co je láska. Ale nevím, kde tě mám hledat, lásko!

Láska je mořská hladina,
kde všechno končí i začíná.
Láska je oceán bez břehu,
kde srdce plave pro něhu.

Láska je voda na poušti,
láska, co všechno odpouští.
A když se jednou napiješ,
přes celý vesmír pro ní jdeš.

Tak jako když tonoucí pomoc hledá,
láska tvá spát ti v noci nedá.
Až on přijde k tobě, čekáš sama.
dočkáš se však jen chladného rána.

Říkal, že tě miluje,
teď však s jinou jinde je.
A z těch slibů lásky,
zbyly jen v kameře pásky.

Do očí se mi hrnou slzy,
kdy už to skončí? Doufám - brzy.
Už další noc tu sama ležím,
a čas mi tak rychle běží!
TIK - ŤAK ... TIK - ŤAK

Kam utekl si před mou mocí,
a kde přečkáváš zimní noci?
Zanechal si mi spousty ran
a odešel si bůhvíkam.

Vím, že se zpívá není nutno,
ale mě je po tobé vážně smutno.
Odešel se jednou ráno.
A proč? To mi není známo.

Nevrátil ses už zpátky pro mě
a já se bojím sama v domě.
V noci divný pocit mívám,
sama spím a sama snídám.

Když hvězda vyjde na nebe,
celou noc myslím na tebe.
S kterou pak asi právě spíš,
když už na mě nemyslíš?
Autor Mišpule, 29.05.2007
Přečteno 400x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak jako moc dobře jen tak dál

30.05.2007 06:48:00 | star.lezak

nemam slov... nepopsatelne krasna... opravdu, smekám klobouk

29.05.2007 17:46:00 | qpal

nádherný, nemůžu uvěřit že je ti 14

29.05.2007 17:16:00 | mattoni.uz.neni

Tak tohle je nejhezčí báseň,co jsem za poslední dobu četla!BRAVO!

29.05.2007 16:35:00 | Petík 2

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí