Proměny výdechu

Proměny výdechu

Anotace: Den za dnem tóny v duši zní.

Modrými pomněnkami
vytečkuji cestu
pro kroky tvé
abych vůní jejich
zahltil mysl tvou
před tváří pomyslného Boha
zavrženého
nevírou našeho rozumu.

Dnes uvadnou kříže
na rozcestí pěšin
v němotě bezzubého stáří
a slzy tvé
mi vypálí do kůže vrásčité
vykřičník
který se vzápětí zkroutí
v otazník
jenž se občas objeví
v očích vyhaslých.

Strach ze strachu tvého
již započal
rytmem pravidelným
vytesávat obelisk
zatím bez data konečného.
Autor Jan Urban, 29.05.2007
Přečteno 358x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná báseň,vyrovnaná,dobře sleděná v celek.

08.06.2007 11:52:00 | s.e.n

Prosím oprav si...vrásčitý vykřičník....jinak je myšlenka sice "nenová",ale velmi pěkně podaná,pěkné obrazy...

02.06.2007 17:11:00 | Harr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí