Já vím

Já vím

Anotace: Láska má bílou hůl

Sbírka: Smutky mé

Já vím,
proč ve tváři máš
tak málo dolíčků
a v očích
proud malých oslíků,
kteří klopýtají
i v sluchu tvém
do nebe
kopat beránky,
až slížou jim
čepičky
bílé pěny.

Zítra si opět
přijdeš pro účet
podtržený
pavím perem
a položíš
mrtvé beránky
se splihlou vlnou
ke svému svědomí,
které zaženeš
novým proudem
malých oslíků.

Za měsíc
za rok
možná snad
 otevřeš oči 
v procitnutí náhlém
a budeš plakat
nad pomníčky z vlny,
které ležet budou
před tebou
v kudrnatém řádku
bez úsměvu
pokryty
solí slz.

Jsi zlá,
neboť stále spíš.
Neboj se probuzení!

Autor Jan Urban, 20.08.2004
Přečteno 1150x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (4x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí