A proč? protože jsem vůl!

A proč? protože jsem vůl!

Anotace: Pokračování předchozí básně

Proč? To je otázka provázející celý můj život,
proč dělám todle nebo todle, často špatně,
na to nikdo neodpoví, ani Mrázek, slavný pilot,
často mi pak připadá, že jsem nechal mozek v šatně.

Proč jít s dívkou na ples,
i když tyto akce nesnáším,
a pak si připadat trapně jak pes,
když dlouhým tichem náš rozhovor provázím?

Proč jí nevyzvat k tanci,
a neustále vést bludné řeči,
vždyť jsou kolem další kanci,
co by potřebovali lékařskou péči.

Já vím, že tančit zrovna neumím,
neumím mnohem více věcí,
ale když přec dívku na ples pozvu,
proč se kurva tančit neučím?

Proč jí jednou nevzít za ruku?
Proč jí nenabídnout rámě?
Vždyť je to přeci normální,
nemusíš hned zasouvat a „darovat“ jí sémě…

Proč někoho zvát do hospody,
a pak se mu stejně nevěnovat?
Proč pořád musím hrát karty,
a plodit z úst ty hlody?

Proč pořád někoho zklamávat?
Vždyť je mi pak děsně blbě,
ale neuvědomovat si,
že i s druhým to může zamávat.

Proč ze sebe pořád dělám vola?
Proč pořád spoléhám jen na toho druhého?
Proč se jednou neodvážím
a neudělám to tak, prostě podle svého?

Proč? Proč? Proč?
Že by to byl respekt? Strach?
Z čeho proboha? Vždyť je to taky člověk…
Asi je to ve mně, nemůže za to hrách!

Strach? Z čeho, proč?
Holka, kluk to přec patří k sobě,
má to tak být,
i když dneska, v tédle době…

Můžu to zkusit a jednou se dotknout,
schytám třeba facku, třeba přijdu o přátelství,
ale život jde dál…
Ale stál by ten risk za to?
Pak žít v posměchu, ostudě a bez ní...
Proč to tedy nezkusit?
Protože jsem vůl!

Je mi na nic, na hovno,
pěkně jsem to posral,
to je konec, nadobro!
Autor Doommar, 15.06.2007
Přečteno 462x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bohuzel uz prisel... ta basen ma 10 dilu a todle sou prvni dva, zbytek postupne... popisuje to 3/4 roku meho tapani.. :-(

16.06.2007 10:26:00 | Doommar

Nevím, jestli je to ze života,ale je to hezký:)

15.06.2007 15:48:00 | Úsměv sedmnáctky

Proč?Proč?Proč?
proč jsem jako červotoč
proč jsem takhle líný
a nechám myslet jiný?

holku,kterou miluji
nechám v koutku stát
a potom tady žaluji
že jdu bez ní spát

no tak vzchop se kluku
a seber všechny síly
nebo příjde s hezkým kuku
někdo,dravý,rychlý,milý...

15.06.2007 15:27:00 | Iva-na

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí