Zrozená

Zrozená

Anotace: Zrodila se láska...

Zrodila se láska mezi nebem a zemí,
začali závidět hluší i němí,
stromy se klaněly a blázni uctívali tuto lásku
lidé začali dávat i životy v sázku.
Řeky zkoušely šeptat jméno těch milenců dvou,
kterým se podařilo tak silnou lásku zažehnout,ptáci zpívali o její neskonalé síle,
umělci snažili se ji ztvárnit ve svém díe.

Malíři malovali,pěvec pěl,
však nikdo z nich se nepřiznal,že ji neviděl.
Každý jen vyprávěl,jak krásná je mezi paprsky jenž spálí,
i přestože,když ona vzplanula-ještě všichni spali..

Snad doufali,že ji takovou jednou spatří,
když láska přece tolik k životu patří.
Jenže ona taková nikdy není!
Bez chyb,bolesti,zrady a poranění.

A i tito milenci co ji prožívají,
vědí,že o takové jen snílci snějí.
Však zkutečnost si nikdo přiznat nechce,
taková láska by pak chutnala navždy trpce...
Autor Jeskynka, 20.06.2007
Přečteno 366x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jůů,fakt moc povedené.. líbí se mi to :)

29.09.2007 09:09:00 | -Jojo-

... a přesto o ní pořád sníme. O lásce silné, na život a na smrt, tak, jak nám ji ukazují v kině... :o(

Krásná báseň, díky :o)

20.06.2007 08:14:00 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí