sluchátka do uší...

sluchátka do uší...

Anotace: vznikla z nudy, ze špatné nálady... nadsázka je zde asi třeba...

Sluchátka do uší
a clonu přes oči
jenom teď nevnímat
dnešek.

Když šedivá vkrádá se do duší,
nebe se nad hlavou ti točí.
Ne, už nikdy nelíbat
a necítit tu vůni.

Zachovat dekorum, tak jak se sluší,
snad jenom obočím
prozradit celibát
osamělých nocí,

kdy hladová kůže po blízkosti prahne,
byť by to byl jen jeden krátký dotek,
jenom odhrnutí vlasů z čela
doprovázené bezpředmětnou konverzací

O počasí či světových cenách ropy,
který mrak nejvíc vodou zatížen,
o tom, jak že se asi mají tropy,
tam, kde doznívá zpěv domorodých žen

postižených spavou nemocí.
Zpěv, snad stará ukolébavka,
line se etiopskou nocí,
stejně jak stokrát slyšená nahrávka

z levné magnetofonové pásky
samý šum a semtam slovo,
a pochopit to bez nadsázky
je snad těžší nad olovo...
Autor prostějanek, 21.06.2007
Přečteno 317x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

1*

25.06.2007 19:36:00 | lidus

Mě poslední dobou hraje Manson nebo Landa... což není moc dobrý - přecházím z melancholie, sebelítosti a smutku k pěknýmu vzteku...
je krásná a výstižná =)

22.06.2007 11:05:00 | Ágnes

Já se sluchátky v uších dost často léčím. Jde samozřejmě hodně o to, co v nich zní...

21.06.2007 20:34:00 | smudlinek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí