Zázraky

Zázraky

Anotace: °°°°°° Těšínské etudy

Sbírka: Těšínské etudy, Písně odjinud . . .

Zázraky...

Dívám se po obloze
Odkud že přicházejí...

Malebná oblaka nad Žukovem
na azurovém pozadí

Nebo v tichém podivu
postát
a naslouchat včelímu zpěvu
a nadechnout vůni květů
té prastaré rozložité lípy
co roste u Olzy v parku
To všechno potřebuji obejmout
musím i do srdce uschovat
zázraky patřící červnovému létu

Úchvatná přítomnost zázraků
okolo nás
V kočáře se čtyřmi páry vraníků
jsou samý květ a opentleny
Jsou všude.....
Jsou Madonou
která plod života svého
veze na procházku
a v kočárku konejší svou šťastnou Lásku
Co by kdo mohl jí přát víc....

Ó Svatojánská noci
odkrýváš opět svou pokladnici
co ukryta je ve Tvém dobrotivém srdci
Dej zazářit tajemným plamenům
a rozsej žhavých jisker rej
Ať prozáří i tmu mezi hvězdami
LÁSKY
Ať rozvane vlídný a milostivý nápěv
do duší a srdcí malověrných

Dostal jsem přání
v něm zázraků je víc
než dovedeš si představit
Večerem půjdu s ním
I tou dnešní nocí
Budu je rozdávat
......jen tak...
Snad jako každá ze žhavých jisker
najde nějaké z těch přání
své místo v něčí unavené duši
a rozhoří tam plamen zázračný

Slyšíš?
I v Tobě........
I v těch nevšímavých
kteří netuší
čím jejich duše strádá
a proč tedy nemohou být šťastni...
Autor Těšínský, 23.06.2007
Přečteno 454x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

...protože život je čekání na to, kdy se naše sny změní ve skutečnost...
Victor Hugo

24.06.2007 00:31:00 | Lota

..To všechno potřebuji obejmout..
..velmi silné zjištění..ale rozumím.. :-)

23.06.2007 22:16:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí