Je tak snadné

Je tak snadné

Anotace: mít rozporuplné pocity...

Je tak snadné
přísahat mstu
a věčnou nenávist
za nevyřčená něžná slova,

která ti nikdy nepatřila
a zas a znova
doufat v jinou spravedlnost
v jinou realitu
a noci bez přetvářky.

Chtít odhodit ulitu
a přitom okolo sebe
stavět neprůstřelnou zeď,
která rozdělí
myšlenku od citů,
rozum od lásky
a svědomí od činů.

Pustit se k zločinu
cestou nejmenšího odporu,
jenom vystřelit
a pak láskyplně ošetřovat
zraněného cizince,
který je tak moc známý.

Pořád se přesvědčovat,
že platí stará známá slova
nenávidět a milovat
bez příčiny,
znova
znova...
Autor prostějanek, 24.06.2007
Přečteno 371x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

25.06.2007 19:45:00 | lidus

Je snadné nenávidět
a slepě za zlobou jít,
je snadné milovat
a přesto prázdné srdce mít...

24.06.2007 18:16:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí