Pařáty noci trhají srdce zamilovaných

Pařáty noci trhají srdce zamilovaných

Anotace: U této básní jsem dlouho otálel, jestli ji sem mám dát. Je psaná jedním dechem a určitě by potřebovala vyladit. Ale už se nikdy nedostanu do té samé nálady.

Pařáty noci trhají srdce zamilovaných

Ve večerní náladě
zapadá den mezi kovové mříže
stoupá černá mlha z údolí
svět pokrývá popel noci
ptáci přestali zpívat
zvedá se vítr - fouká
na cestě tancují okvětní lístky
- ve světle –
vlají vlasy
probouzí se princezny noci
basové kytary ladí
nad hlavami se vznáší noční lovci

dravci křičí
vítr kvílí
třepot křídel ruší tlukot lidských srdcí
noční princezny vytrhávají lidem lásku z prstů
nad hlavami třepotají
nad hlavami kvílí
andělé
Bolest, ukrutná bolest,...

basová kytara udává rytmus zamilovanému srdci

zářivky lamp drží lidskou lásku při životě
„sviť lampičko, sviť nám, prosím, moc prosím“
Blik....

TMA

Noc probouzí se ve své síle...
Pařáty trhají milenců srdce na kusy
Svit lásky stoupá k andělům, princeznám noci - pláč

Zbudou jen mrtvoly, bez citu
Dívky bloudí po poli, hledají ztracené děti –
Muži znásilňují svět, princezny noci plácí

Blik!
Světlo?
Další pár schovává se v malém hnízdečku lásky

Basová kytara udává tón
Bum, Bum, Bum
tluč srdce, tluč
„Lampo sviť!“

Pařáty se světla bojí,
lampy světlo vlní
Dívko! Braň se, BRAŇ!
Dívka srdce nedá, brání lásku...
Kytara stále zní...
Lampo sviť!!! LAMPO SVIŤ!!!

Všude křik a třepot zní
Dívka trhá noční anděle
princezny pláčí...
„Lásku ti nedám“
„Nikdy“

Sluneční paprsky zahání noční můry do škvír, děr a koutů
Dívka stojí pod lampou
Ptáčci zpívají
Jarní kvítí provoní dívčin dech
Ohlídne se
A tam muž, díra v hrudi, srdce? - Prázdnota
„Proč?“
„Proč nebojovals?“
Nesnáším tě!!!
Prázdný pohled míří v tmavá pole...
Autor uaaa, 25.06.2007
Přečteno 410x
Tipy 2
Poslední tipující: soulfire
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

chjo, ta chemie. špatná nálada? dobře jsi popsal atmosféru, teda spíš náladu. možná je to až moc protahovaný, ale působí stejně tak, jak by asi měla.
měj se,
mango

25.06.2007 14:49:00 | Mango-Holka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí