Pohádka po mém

Pohádka po mém

Anotace: O smutném Popelákovi

Rozlupuji oříšek od veverky,
který vzal jsem,
když vypadl jí z tlapek
z výšky stromů
a já zloděj
odnesl ho domů
a vykašlal se na Popelky.

Sny z oříšku
tiše se vypouply,
v úprku vyklouzly ze smyček
tlukotem srdíček zalkaly
ve křiku malých
čiperných jiřiček
co udávaly tón.

Točí a vrže kafemlejnek
a drtí zrna kávová
já čekám na princeznu,
že na mě z dveří zavolá:
"Hej princi,
již obouvej si
sřevíc, který našla jsem"!
Autor Jan Urban, 24.08.2004
Přečteno 805x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí