Lásko, co tak pozdě!?

Lásko, co tak pozdě!?

Anotace: Láska chodí pozdě a zvoní jen jednou. Když jí neotevřete, nedozvíte se, co vám chtěla... Je to ale dobře nebo špatně?

Rozespalá víčka nutím ke spánku...

nemůžu usnout.

Bdím a čtu si dětsou říkanku...

Vzpomínám.

Vtom zvuk elektrického zvonku
zastaví mé oči uprostřed věty.

Vstávám, hrnu se ke dvěřím
Kdo tak pozdě...Kleju, "Skety!"

Otevírám.
Protřu koutky, vidím dobře?

Dobrý večer lásko, co si přejete?
Pojďte dál, dáme si šálek čaje!

"Ne, děkuji"
"Přišla jsem se rozloučit
a zlomit vám srdce."

"Asi se dlouho neuvidíme!"

Tak děkuji a mějte se krásně.

/Co jsem to?.../

Zabouchl jsem dveře prudce.

/Co jsem to jenom chtěl?/

Ah ano...

Nemůžu usnout.

Půjdu si číst dětskou říkanku...

Říkanku o ztracené lásce.

A na konci téhle básně...

Probouzím se...

Vždyť je teprve ráno!
Autor Dixie Bechert, 01.07.2007
Přečteno 462x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na lásku prosby neplatí...

06.09.2007 21:09:00 | Bíša

Povedla se! Jsem u tebe poprvé. Zase přijdu, sama teď inspiraci nemám.

01.07.2007 22:29:00 | Liv

souhlasím... dobře napsaný:)

01.07.2007 22:23:00 | Barushca

páni!! úžasný..

01.07.2007 22:16:00 | Mispul

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí