Venuše

Venuše

Anotace: Kdysi mi to ještě psalo :-P

Venuše
Klid zachvátil moji duši,
když pohlédl jsem na Venuši,
tak jasnou a krásnou planetu
plynoucí lehkostí baletu,
světlo životů lidských,
duší špinavých i čistých.

Poctěno tělo mé citem,
který cítíme k lidem,
kteří duší svou ozařují svět-
jako Venuše - netřeba dlouhých vět.
Slovem „miluji“ vyhladí vrásky,
zažehnou plamen vášnivé lásky.

I pro mě plynul svět jak blesk,
opustil mě dávný stesk,
zářil jsem, líbal jsem, miloval,
neméně často chyboval.
Láska však zahladila každý hřích,
když dolehl k uším radostný smích.

Údolí pode mnou v mlze skryté,
rysy jeho však do mysli mé vryté,
tak jako lásky tvé spleen
probouzí hříchů mých stín.
Miluji tě, zářivá, jasná Venuše,
očima svýma mluvíš mi do duše.
Autor jastrebok, 07.07.2007
Přečteno 339x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí