Když už není proč...

Když už není proč...

Anotace: Opět včerejší noční... taky se mi nějak zvrhla... ;)

Když už není proč
psát věty o příteli,
člověk chce se ptát,
co se to vlastně stalo

při přerušení proudu lží
o našem světle,
které není věčné,
jen blikající žárovka
Edisonova sebevraha,

zavřeného doživotně v láhvi,
která promlouvá k moři
z písčitého dna,

po kterém kráčí krab poustevník
se schránou z rakve kapitána.

Ty nejsi král souznění
a já zas hloupá pradlena,
v kleci ze zlatých prstýnků,
dobrovolném zajatectví podpisů,

v proměnách je to nekonečný příběh
o volnosti a spoutání svobodných myšlenek,
které si nezaslouží okovy,
snad jen aby v opojení neuletěly příliš daleko
od svých kořenů s vůní kakaa.

Slunce je v úplňku a měsíc?
Měsíc právě zašel při zvuku
kosího hvízdání s exotickou kráskou,
kroutící se kolem paprsku -
bez chtíče, bez lásky, bez nirvány.

Roboticky v rytmu disca,
bez života s karamelovou polevou
/moc na ni jdou vosy/,
zato s nemastno-neslaným
bohem večírků mezi kolejemi,
rozhodujícím pouze cizí vůlí...
Autor prostějanek, 08.07.2007
Přečteno 388x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká.Vždy si ji čtu pomalu,abych si procítila všechny ty krásné obrazy v básni.

08.07.2007 21:18:00 | s.e.n

Moc pekna.. povedla se Ti.

08.07.2007 19:45:00 | carodejka

Aááá, tady měl někdo filozofickou... Náhodou, zvrhlo se to hezky.

08.07.2007 19:44:00 | lidus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí