Kde jsem já...

Kde jsem já...

Anotace: Jsem zmatená, zamilovaná, osamělá, zamyšlená...Stejně taková je moje básnička. Nehledejte myšlenku dne, nemyslela jsem, jen jsem cítila...Samotu, jak se mi vkrádá do každého slova.

Jsem smutná…
Netušila jsem, že tak láska chutná.
Pokud si už našel a pak v dlaních nemáš nic,
tak pláčeš, duše sténá, křičíš z plných plic…
Kdo Tě slyší?
Jen stádo myší hryzajíc sbírku mých básní,
na okamžik, když se mysl zasní,
pamatuje si Tvoji tvář…

Byls´ mým bohem, měl si svatozář
z mých snů, mých slov, mých vyznání.
Teď však slyším už jak vyzvání
zvon. V duši mé. Jsem ovečka zatoulaná…
Jsem stále s Tebou, však v sobě jsem stále sama.

Tužka a papír stali se spojenci, přátelé mí,
když spánek nepřichází, lehčeji s nimi se bdí.
Však stesk stále neutichá,
jak hroty trní píchá
a noc je víc než černá.
Jsem jí věrná,
představě, že opět přijdeš a já nezůstanu na ocet.
Cítím bolest stoletou ač je mi dvacet pět.

Proč jsem ztratila jistotu,
že nevezmu prostou žebrotu
o život lepší poprosit Tebe.
Kde jsem já, dobrotivé nebe…?!

Padám.
Básně skládám.
Bez ladu a skladu,
stále slyším kanonádu
svých výčitek.
Je jich přebytek.
Víc než unést mohu.
Spílám bohu.
Jestli už neodešel na onen svět,
jen tak sledovat dění a posedět.

Dění?
Vždyť nic tu není.
S odchodem Tvým zhasly všechny svíce
a já zavírám okna na petlice,
aby můry noční nemohly mne svést,
pak život svůj za sen mohla bych splést…

Kde jsi?
Nejsi.
Bez Tebe utichá veškerý rým, můj dech, můj tep
a co já vím…
I srdce mé.
Prokleté.

Nenávidím Tě za to, že Tě nedokážu méně milovat,
ač bojuju jak nejlíp umím, dáváš mi stále mat.
Navrch máš
a když se dotýkáš
mých vlasů,
nedokážu popsat tu krásu…

Oči mi vlhnou,
listy stromů už se ani nehnou,
čekají na Tvou tvář stejně jako já,
jsem už prostě taková.

Jsem smutná, i když Tě mám…
Autor pocahontas, 03.05.2005
Přečteno 780x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí