O lásce

O lásce

Anotace: ...

Verše o lásce jsem psával,
když nebe rudlo soumrakem,
Večernici na nebi mával,
byť schovaná byla za mrakem.

Snad špatně jsem se díval,
bloumal noční oblohou,
v Kainarových slovech se vídal,
„ jen mrtví milovat nemohou“.

Láska, ta dáma tichá,
oděná v černý samet,
jak kolem rychle spěchá,
její plášť stopy zamet.

Tisíce dlouhých vět,
milióny bezbarvých slov,
shořel v nich celý snový svět,
než skončil noční lov.

Život není pohádka,
ráj je předsíň pekla,
končí jedna hádanka,
do proudu slov láska stekla.
Autor barbar, 20.07.2007
Přečteno 474x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ráj je předsíň pekla...
..myslím, že to znám..i já už jse do předsíně vešla... :-)

03.08.2007 20:16:00 | Aniba

Jsem tu stále s Tebou,budu na noční obloze ta večernice.

24.07.2007 16:50:00 | boruvkabubáková

abab.. Paráda!

21.07.2007 08:26:00 | Memories

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí