Vězení

Vězení

Anotace: Lyricko - epická básnička se skrytými symboly...

Pod kapkami rosy chvějí se růže,
pod tvými doteky usykává moje kůže.
Chladná a studená jsou zimní rána,
nepláči, neprší, venku zpívá vrána.
Jsi krásná, já krásu znám tvou,
tu bezmoc ošklivou.
Večer uléháš a já tančím v cele,
mám zákon – nepřítele.
S měsíčními paprsky touha procitá,
ví o srdcích, jež jsou prasklá, rozbitá.
Ten výkřik, ona měla dýku, vybaví se přesně,
já bránil se jen, tělo k zemi klesne.
Zabil jsem „bez příčiny“, prý jsem krutý vrah,
kdo říkal, že nedokáži věrně milovat?
Jsem pošpiněný anděl bez viny,
ten rozsudek – vinen - má sílu laviny.
Jediná touha teď můj život střeží,
cesta ke štěstí je dlouhá, dočkám se ji?, možná?, snad jen stěží…
Autor Kiss.Beruska, 24.07.2007
Přečteno 343x
Tipy 2
Poslední tipující: Duhová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkujeme za návštěvu na naší stránce...
j.c. ben a senior
****
v Tvoji básni se "vidím" :o)), mám zpracovanou podobnou tematiku (Liter 1.6.2006 j.c.)
Ta tvoje je velmi působivá...
Jiří senior

25.07.2007 22:44:00 | j.c.

Pěkná básnička.Dost náročná. A dočkáš se to se tedy vůbec neboj.

25.07.2007 17:46:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí