Sedmá - "poslední"

Sedmá - "poslední"

Anotace: Konec je někdy těžký, není to však to nejtěžší, mnohem těžší je začít znova...

Je tomu možná osudem,
že krásný májový čas lásky,
je pro mě pouhým přeludem,
jenž mi jen přidělává vrásky.

Ne, že bych nemiloval,
má láska nezná mezí,
já pouze nejsem milován,
a v tom ten problém vězí.

Dívku, kterou miluji,
dnes nadobro jsem ztratil,
už o mou lásku nestojí,
však rád bych se k ní vrátil.

Marně jsem si namlouval,
že by snad chtěla se mnou být,
a teď už mi nic nezbývá,
než jenom čekat a dál snít.

Snít o tom, že snad jednou, možná brzy, zas,
budu mít možnost, být zas s ní,
a slýchávat ten krásný hlas,
jenž mi v uších stále zní.

Sedmičkou vše začalo,
sedmičkou vše končí,
proč to tak krátce trvalo,
a proč to tak rychle končí?

Sedmá sloka sedmé básně,
můj verš pro ni poslední,
nikdy nebude mi už tak krásně,
tak jako mi bylo právě s ní.
Autor Jack W, 06.05.2005
Přečteno 473x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Téma básničky hezké, nicméně si myslím, že se tam až moc často objevují hrozně ohrané rýmy, jinak se mi líbí poslední sloka!

07.06.2006 22:16:00 | Niké

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí