Osm.

Osm.

Anotace: Osm slok, osm otázek, osm odpovědí. Osm přikázání? Osm hříchů? Osm cest k Tobě. Osm cest života.

Ctít.
Měj své právo života,
sni svůj kraj pravdy,
věř a pamatuj ve slávě,
co ztrácí se
lidem,
jen z lásky
daruj.

Nebuď.
Měř každému stejnou měrkou,
nebuď v životě jen
blbou
pilnou včelkou.

Staň se.
Před sebou zavři své city
do peřiny
do snů a symbolů milenecké kasty.

Mám.
Nebuď sama, důvěřuj a miluj,
nepřestávej
mosty stavět,
braň se
však vysoké hradby stavět.

Co.
Říkám navždy miluji Tě,
do koutů jeskyně,
opakují se mi slova,
i když ústa má jsou zavřená.

Proč.
Protože slunce hřeje nebe,
protože vzduch dýchá chudý, černý
i ta zmije,
chci dotknout se Tebe.

Kdy.
Až bude čas na všechno zapomenout,
až černé dny vyblednou,
až chmury na duši zmizí,
až Amor svou kuši zničí.

Komu.
Tobě a jen tvé duši,
pro Tvůj kraj pravdy
srdce buší,
právo života vyslyší
a sláva k tvé víře míří.
Autor Diablek, 02.08.2007
Přečteno 326x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezke , zajimave verse..gratuluji.

14.08.2007 23:02:00 | carodejka

Jj jak bylo řečeno je to zajímavé... takové originálně nezvyklé skládání slovíček...

09.08.2007 23:23:00 | kukaska

Fakt dobrý!Zajímavý styl.

02.08.2007 22:57:00 | losberundos

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí