Mořská pěna

Mořská pěna

Anotace: Asi jen znovu zbytečně umírám, jsem dívka z obrazu od Gauguina... Až všechno opadne, zbyde jen mořská pěna.

Sbírka: Kdysi jsem chtěla změnit svět

Možná znovu zbytečně umírám,
možná mi jen chybí fantazie
k pochopení hříček světa...
Vždycky jsme dva a každý sám
a dnešní den už neožije,
zůstaneš vzpomínkou
letošního léta.

A já jsem stále
ta dívka z obrazu od Gauguina,
která ztrácí smysl světa
- proměnlivá a ztracená -
nekonečná mořská pěna...
A ty jsi symbolem
letošního léta.

Zase jsem za sklem
z posledního času,
který pro nás zbyl.
A možná znovu zbytečně umírám
Jsme dva a jsme každý sám
za sklem z ukradených chvil...

Jsi věčnost v beznaději mého světa
a za sklem či zrcadlem
jsi připomínkou letošního léta
a každý sen zůstane jen snem.
Budu jen dívkou z obrazu,
tou téměř nedotčenou...
než znovu se svou vzpomínkou
se stanu mořskou pěnou.
Autor Renatka, 03.08.2007
Přečteno 568x
Tipy 8
Poslední tipující: Anastacia-Jane, BiTeR, Rolnička, blue, Elizabeth-Lili
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

rozumím ti!ani nevíš jak!

10.11.2008 22:21:00 | Vacluvka

.....krásná...

03.10.2008 02:26:00 | blue

Umně napsaná. Mořské panny to mají jednodušší...

04.10.2007 22:30:00 | prostě Zuzana

...moc pěkná
:)

10.09.2007 16:33:00 | jasix

Raději v pěně skrytou
buď božskou Afrodítou :o)

03.08.2007 13:21:00 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí