Co ve hvězdách jest psáno

Co ve hvězdách jest psáno

Anotace: Psáno za bílého dne, ač atmosféra noční je.

Jsem prý blázen jen,
má-li být po Tvém...

Však po mém je,
když večer pohledem mezi hvězdy píši,
co skrývám v srdci svém jak v skrýši.
Noc co noc,
sotva na hedvábné černi nebes,
nova první rozzáří svůj lesk...

"Sviť, hvězdičko, sviť jen pro něj,
ať vždy kudy jít ví,
ať vždy zná pouze jasu světla rej.
A, Měsíčku, ty kmotře němý,
jen na lásky a štěstí strůny mu hrej.
Pohlaď jeho šíji paprskem svým,
na víčka vtiskni mu měsíční polibek.
Ode mě..."

Snad jednou pozná, jednou zví,
že pro jiného nedýchám,
že jen jemu cele já se dám.
Že čekat budu i sto let,
na jeho blankytný pohled.
Na jeho ústa, na jeho dlaně.
Se zrakem přímým,
odpověď přijmu odhodlaně.

"Nedovol, Měsíčku, kmotře němý,
by po mé líci stekla slza,
ni jediná,
nedovol najevo smutek dát.
Paprskem svým do duše vetkni mu sen,
sen jemný jako chmýří,
sen pevný jako žula,
sen, an v srdci mém už září,
býti jeho ženou jen, celá.
Měsíci, hvězdy, Slunce,
svědci jediní hoře toho,
dejte mu vědět,
že středem je světa mého.
Že duši mou v moci má jak démon,
srdce mé že uloupil pro sebe.
Ať si ho tedy ponechá."

"Nelam ho, prosím, Lásko má,
bije jen pro Tebe, nenič ho.
Vezmi jej do dlaní,
věz, láska poklad je vzácný,
já, Lásko, žádám Tě, važ si ho."
Autor xavian, 10.08.2007
Přečteno 414x
Tipy 4
Poslední tipující: Padající listí, Santinan Black
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné...uplně mě to okouzlilo:)

21.11.2007 22:21:00 | Padající listí

Překrásně napsáno a je tu toho tolik řečeno. Moc krásné, opravdu. Potěšilo mi srdíčko i dušičku, c jsem si zde přečetla. Díky ti za to..

14.10.2007 18:17:00 | Santinan Black

nádherná básnička...já jsem hodně velká romantička a fakt to na mě udělalo dojem:)...

15.09.2007 20:34:00 | Padající listí

Jsem prý blázen jen,
má-li být po Tvém...

říct to já, tak to je jeden z největších komplimentů;)

30.08.2007 20:09:00 | Arcanis

dokážu si ji představit hranou na kytaru, tklivá melodie někde u táboráku, oči by suché nezůstaly...

21.08.2007 14:08:00 | její alter ego

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí